Pranešimai

VILKĖS ŪKIO MOKYMAI

Nuo 2019 m. kovo 30 d.

GAMTINĖ ŽEMDIRBYSTĖ – GERIAUSIAS MAISTAS!
GAMTINIS ŪKIS – GYVENIMO BŪDAS, PAJAMŲ ŠALTINIS !

Plačiau apie mokymus spauskite čia.

Kvietimas jungtis

Mielieji, jei jaučiate, kad atėjo metas jungtis bendrai veiklai, didinti žinomumą ir mūsų matomumą Lietuvoje ir užsienyje, kviečiame:
visos esančios ir gyvuojančios ekobendruomenės, giminės sodybos ir pavieniai namų ūkiai gyvenantys darnoje su gamta – parašykite laiškelį su dominančiais klausimais [email protected]
arba paskambinkite tel. +370 615 92998

Vienybėje tesužydi mūsų stiprybė!

Ekogyvenvietė Švedijoje „Genuine Green“ kviečia į Natūralių statybų kursus Rugsėjo 11-17 dienomis.

Kursai skirti norintiems pagilinti savo natūralių statybų žinias bei pasidalinti jomis su Švedijos bei Estijos natūralių statybų entuziastais ir žinovais. Bus dirbama, visų pirma, su šiomis statybų technikomis:

• Molio/šiaudų sienos bei tinkas
  • Apvalus medinis stogas
  • Akmenų ir molio sienos bei pamatai
  • Švediškos medinės tvoros

Detalesnę kursų programą prisegu ;). Apie „Genuine Green“ daugiau informacijos galima rasti: www.genuinegreen.se/ , www.facebook.com/Ekobygg/

Projektui dalinį finansavimą „Genuine Green“ gavo iš NordPlius fondo, todėl dalyvavimas vienam žmogui kainuoja tik 50 Eurų. Kelionė (skrydis lėktuvu), maitinimas ir kt. įskaičiuota į kainą.

Jeigu norite ir galite dalyvauti siųskite atsakymus į šiuos klausimus

1. Vardas, Pavardė, amžius
  2. Natūralių statybų patirtis – medžiagos/technologijos, patirtis metais, lygis (mėgėjiškas, vidutinis, profesionalus)
  3. Ar gyvenate ekogyvenvietėje, giminės sodyboje, kurioje
  4. Jūsų Facebook profilio nuoroda (ar pan.)
  5. Ir keli argumentai kodėl norite dalyvauti kursuose 🙂

Prioritetas bus teikiamas turintiems didesnę patirtį ir galintiems ja plačiau pasidalinti su kitais Lietuvoje ar užsienyje.

Organizacinė informacija:

• Kursai vyks anglų kalba, tad ją būtina mokėti
  • Nakvynė palapinėse, kurias reikia patiems ir atsivežti (bei miegmaišius)
  • Kartu nemokamai galima vežtis ir vaikus iki 10 metų, tačiau jų bilietais turėsite pasirūpinti patys.
  • Skrydis į Stokholmą (Švediją) Lėktuvu iš Vilniaus rugsėjo 10 d. grįžimas į Vilnių 16 d. (preliminariai galėsime turėti du rankinius bagažus: 55cm x 40cm x 20cm ir 35cm x 20cm x 20cm, bei visai 8 žmonių grupei bus užsakytas bendras priduodamas bagažas palapinėms, detalesnė informacijas bus po dalyvių atrankos, jeigu iki to laiko labai pabrangtų lėktuvų bilietai – tada plauksime iš Rygos keltu ;).

Laukiame jūsų registracijos ir atsakymų į klausimus iki trečiadienio (23 d.) 17 val. (bet galima ir greičiau 🙂

Turime tik 7 vietas, tad atrinkti dalyviai gaus laiškus ketvirtadienį (24 d.). (o pavasarį bus analogiškas vizitas į Estiją).

Jeigu turite klausimų rašykite (o jei klausimai skirti apie tai kas vyks Švedijoje, geriausiai iškart rašykite angliškai 😉

Webinaras „VILKĖS KODAS“ – Kaip išgyventi šiuolaikinės civilizacijos džiunglėse“

Kur mes gyvename? Kaip maitinamės? Kaip šiuolaikinė civilizacija paveikė mūsų mitybą, sveikatą ir sąmoningumą? Kaip mums išeiti iš šito užburto rato, gauti ar užsiauginti tikrai sveiką maistą, kurio negalime įsigyti parduotuvėje ar turguje. Mes galime atskleisti visą savo potencialą gyvenime, aplenkti daugelį ligų…Svarbus pirmas žingsnis – užsiauginti pilnavertį, sveiką maistą net ir nualintose dirvose.
Video įrašas:  spausti čia.

Permakultūros festivalis 2017

Smiltene Ekogyvenvietė Latvijoje, rugpjūčio 11-13 dienomis organizuoja Pabaltijo permakultūros festivalį/šventę ir kviečia prisijungti lietuvaičius.
Daugiau informacijos bus paskelbta birželio mėnesį.

Pabaltijo permakultūros festivalis 2017